Kako se rade ugostiteljski neutralni elementi

Moderne kuhinje današnjice nezamislive su bez kvalitetnih ugostiteljskih neutralnih elemenata od nehrđajučeg čelika (inoxa).

U neutralne elemente ubrajaju se: radni solovi, viseći ormarići, police, kuhinjski elementi, sudoperi, visoki ormari, elementi za pripremu povrća, voća i mesa, elementi i sudoperi za peilice posuđa, te nape.

Svi ovi elementi izvedeni su večinom od inoxa, te se koriste jer su dugoječni, laki za održavanje, antibakterijski i otporni na koroziju.

Same sirovine od kojih se izrađuje inox za neutralne elemente su željezna rudača, krom, silikon, nikal, ugkljik, dušik i mangan. Postotci pojedinih elemenata ovise o vrsti inoxa koja se koristi, a često su i poslovna tajna pojedinog proizvodača.

Jednom kada se proizvede, inox se koristi za izrađivanje raznih površina kuhinjskih elemenata, sudopera, stolova i ormara.

To se postiže korištenjem tankih ploča inoxa u raznim industrijskim procesima i strojevima koji deformiraju ploče kalupima, pritiskom i strojevima za obradu.

Jedan primjer takve obrade možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=FYd7-ZNbg5g

 

Prednosti ugostiteljskih kuhinjskih elemenata:

Postojanost i dugovječnost koja, uz pravilno odžavanje, može trajati vječno. Zbog svoje izvedbe od materijala koji je otporan na koroziju, koji ne puca niti se "haba", te koji je čvršći od drugih materijala, ovakvi elementi imaju veliku prednost pred klasićnim, manje kvalitetnim elementima.

Relativno niska cijena, koja je dugoročno najisplativije riješenje za svaku profesionalnu kuhinju.

Bezvremenski vizualni dojam koji je u skladu sa većinom ostalih elemenata i modernih uređaja.

Visoki higijenski standard, koji zbog odabira inoxa kao materijala izrade, ne dopušta bakterijama i nečistoći da zavladaju vašom kuhinjom.

Kada jednom poželite promjeniti elemente, ili se želite riješiti starih i nabaviti nove, stari elementi se lako recikliraju.

 

Negativne strane ugostiteljskih neutralnih elemenata povezane su sa inoxom kao materijalom izvedbe. Iako su izvedeni od vrlo otpornog materijala, inox je i dalje podložan ogrebotinama, pogotovo ako se čisti sa abrazivnim metodama i sredstvima za čišćenje. Mnogi korisnici također ne vole to što ovakvi elementi imaju prepoznatiljiv metalni zvuk.