Uslovi korišćenja

Uslovi poslovanja i kupovine

REGISTRACIJA
Korišćenje usluge VEB trgovine je moguće nakon što se registrujete kao korisnik.

Da biste postali naš kupac potrebno je obaviti prijavu kao novi korisnik i izvršiti postupak registracije. Vaši podaci su potrebni kako bi preduzeće RESTBAR doopopuno i sigurno sprovelo postupak naručivanja, plaćanja i dostavu proizvoda na navedenu adresu dostave!

Uneseni lični podaci biti će brižljivo čuvani i upotrebljeni samo u poslovnoj komunikaciji između radnika kompanije Restbar doo i Vas kao našeg Kupca.

USLOVI KUPOVINE
Ovi uslovi kupovine definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama.

Isporučioc (Prodavac) robe ponuđene na ovim stranicama je RESTBAR doo, Ivana Kelek 45, 10360 Sesvete, OIB: 17660118902, MB: 3.650.413, a Kupac robe je posetilac internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbine i pošalje ga Prodavcu.
Sve su cene izražene u dinarima ili stranoj valuti zavisno o prebivalištu i mestu isporuke Kupca i iste uključuju PDV.

Poreski obveznici iz zemalja EU, kao i poreski obveznici iz trećih zemalja koje nisu članice EU, za kupovinu opreme mogu kontaktirati direktno RESTBAR doo na email i posebno zatražiti ponudu za plaćanje opreme kako bi bili u mogućnosti da izvrši prodaju i isporuku opreme bez PDV-a (potrebna provera poreskih obveznika iz zemalja članica Eu u VIES bazi) i isto tako izvršiti plaćanje opreme na devizni račun RESTBAR doo HR602340009110660110 SVIFT CODE: PBZGHR2Ks

NARUČIVANJE
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u nedelji.

PLAĆANJE PUTEM VEB-SHOP
Naručene artikle platite jednostavno i sigurno jednom od kreditnih kartica: American Ekpress, Diners, Mastercard ili Visa. U pripremi je i usluga plačanja American Ekpress i Diners kartice do 6 rata bez kamata! Uslugu bezbednog Internet poslovanja nudi T-Com Pay Vay.

 

                                                         

Naručene proizvode Kupac će platiti kreditnom karticom, virmanski ili uplatnicom, prema narudžbi. Naplata se vrši u hrvatskoj domicilnoj valuti kuni. Ukoliko ne raspolažete kreditnom karticom tada možete platiti opštom uplatnicom pre isporuke, a roba se isporučuje nakon primtka uplate. Ukoliko treba R1 račun, tada je potrebno upisati OIB, naziv firme ili obrta.

Drugi način PLAĆANJA
Uplate takođe možete izvršiti virmanskim nalogom (na šalteru pošte, Fine, banke i sl.) Na žiro račun HR6023400091110660110 otvoren kod Privredne banke Zagreb, u korist RESTBAR doo Ivana Kelek 45, 10360 Sesvete, s naznakom uplata za veb shop ili za kupce iz inostranstva uplate se mogu izvršiti na naš devizni račun HR6023400091110660110 SVIFT CODE: PBZGHR2Ks

Na naš e-mail restbar@restbar.hr ćete nam poslati ime modela i veličina koju ste izabrali kao i adresu dostave i vaš kontakt broj telefona.

IZJAVA O KONVERZIJI VALUTE

Prilikom naplate Vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u lokalnu valutu zemlje iz koje plaćate, prema važećoj kursnoj listi udruženja kartičara.

POTVRDA NARUDŽBINE
Obaveštenje o potvrdi porudžbine Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupovine koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

OTPREMA I DOSTAVA ROBE
Naručenu robu isporučujemo u roku od:
Hrvatska: do mak 5 RADNIH dana od potvrde i uplate porudžbine, za ostala mesta isporuke van RH: roba koja je spremna za isporuku na našem skladištu isporučuje se na unutar 5 radnih dana sa našeg skladišta našem partenra Gebruder Veiss, od potvrde porudžbine i primljene uplate , a rok isporuke krajnjem kupcu zavisi o špediterskim i carinskim formalnostima i procedurama za određenu zemlju isporuke (Republika Bosna i Hercegovina, Republika Srbija ili zemlje članice EU) sa izuzetkom za proizvode koji nisu raspoloživi za isporuku odmah već će Kupac biti obavešten o roku isporuke e -Mail, a raspoloživa količina biti će naznačena uz svaki proizvod na našem veb shopu.

Restbar d.o.o. nije odgovoran za bilo kakve carinske, špediterske i druge troškove koji nastaju u zemlji isporuke robe!

Način isporuke:
Hrvatska i inostranstvo: Isporuka robe se vrši uslugom dostave putem kompanije Gebruder Weiss doo Jankomir 25, Zagreb!

Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavac će kupca obavestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbinu. Odluči li se Kupac na otkazivanje porudžbine, prodavac će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe proveriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30 dana od predaje narudžbine ne dobije nikakvu obaveštenje ili isporuku od Prodavca, odnosno od poštanske službe, mora obavestiti Prodavca kako bi isti mogao preduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamena.

TROŠAK DOSTAVE:
Trošak dostave će biti naveden u obrascu porudžbine nakon odabira željenih proizvoda te zavisno o mestu isporuke!

REKLAMACIJE
Ukoliko postoji nedostatak na proizvodu kupac ima pravo na reklamaciju u roku od 7 dana od prijema robe! Pre slanja robe na reklamaciju, potrebno je napisati pismeno obrazloženje o razlogu reklamacija na e-mail restbar@restbar.hr. Rok za rešavanje reklamacija je 15 radnih dana od prijema pismene reklamacije kupca. Zavisno o razlogu i vrsti reklamacije kupac i prodavac će se međusobno dogovoriti o rešavanju reklamacije.

Kupac ima pravio vratiti proizvod u sledećim slučajevima:

    Dostava proizvoda koji nisu naručeni
    Dostava proizvoda koji su oštećeni
    Dostava proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje je posledica loše manipulacije prilikom isporuke

Ako primimo Vaš povraćaj robe i zaključimo da je trošak ponovne porudžbine opravdan, kontaktirati ćemo Vas putem e-maila i / ili telefona pre nego napravimo bilo šta i ponudimo razmenu! Ukoliko je povraćaj vraćene robe neopravdan (ne sviđa Vam se ili je bila vaša greška kod porudžbine ili sl.), Troškove ponovnog slanja snosi kupac. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakovana.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
RESTBAR d.o.o. veb shop se obavezuje pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne osnovne podatke o kupcima / korisnicima koju su neophodni za ispunjenje naših obaveza; informiše kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka, redovno daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi radnici RESTBAR - veb shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

NAPOMENE
Slike na RestBar vebshopu nemoraju odgovarati stvarnim proizvodima. Restbar d.o.o. zadržava pravo grešaka u opisima, ceni ili fotografijama artikala.

OSTALI USLOVI
Za narudžbinu robe, osobe moraju biti starije od 18 godina. Uslovi prodaje se mogu promeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene porudžbine isporučujemo po uslovima važećim u trenutku potvrđivanja porudžbine.

Kada isporučimo originalno isporučen paket na adresu Kupca, Kupac preuzima robu uz obavezan potpis na dostavnici, čime potvrđuje da je roba uredno isporučena. Nalog šaljemo u paketu ili naknadno poštanskom službom. RESTBAR d.o.o. zadržava pravo da ne isporuči robu na osnovu narudžbina sa nepotpunim i / ili netačnim podacima.

BEZBEDNOST

Za autorizaciju i naplatu kreditnih kartica koristimo T-Com Pay Vay. T-Com se brine o tajnosti i bezbednosti vaših podataka prilikom autorizacije kreditnih kartica.

Bezbednost podataka na stranicama za plaćanje osigurana je korišćenjem Secure Socket Laier (SSL) sigurnosnog protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka.


Razmjena osetljivih podatka (npr. Brojevi kartica) između T-Com Pay Vay sistema koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korišćenjem privatne mreže koja nema pristup na Internet i potpuno je zaštićena od neautorizovanog pristupa, korišćenjem ISO 8583 protokola.

T-Com u potpunosti onemogućava pristup podacima za koje učesnici u procesu kupovine nisu ovlašćeni.

PITANJA I ODGOVORI:

Kako znam da je moja porudžbina u RESTBAR veb shopu primljena?

Nakon završene kupovine u RESTBAR veb shopu šaljemo Vam potvrdu o prijemu u roku od 1 radnog dana, te Vas obaveštavamo o uspešnoj (ili neuspešnoj) autorizaciji i daljem statusu narudžbine.

Kako znam da su artikli dostupni u RESTBAR veb shopu?

Svi artikli koji se nalaze u RESTBAR veb shopu su artikli koji se uglavnom nalaze na skladištu i spremni su za isporuku te je raspoloživost istih navedena uz svaki proizvod. Ispravka zaliha obavlja se jednom dnevno, pa stoga ipak postoji mogućnost da neki od traženih artikala nije dostupan. Ukoliko se dogodi da ste naručili artikl koji nije dostupan na skladištu, obavestićemo vas e-mailom.

Koje vrste plaćanja postoje prilikom kupovine u RESTBAR veb shopu?

Prilikom kupovine u RESTBAR veb shopu plaćanje se vrši putem kreditnih kartica American Ekpress, Diners, MasterCard ili Visa. Na American Ekpress i Diners kartice moguća je kupovina do 6 rata.
 

 

       

                   

 

Razmjena osjetljivih podatka (npr. brojevi kartica) između T-Com Pay Way sustava koji obavlja online plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem privatne mreže koja nema pristup na Internet i potpuno je zaštićena od neautoriziranog pristupa, korištenjem ISO 8583 protokola.  

T-Com u potpunosti onemogućava pristup podacima za koje sudionici u procesu kupovine nisu ovlašteni.

PITANJA I ODGOVORI:

Kako znam da je moja narudžba u RESTBAR web shopu zaprimljena?

Nakon završene kupovine u RESTBAR web shopu šaljemo Vam potvrdu o primitku u roku od 1 radnog dana, te Vas obavještavamo o uspješnoj (ili neuspješnoj) autorizaciji i daljnjem statusu narudžbe. 

Kako znam da su artikli dostupni u RESTBAR web shopu? 

Svi artikli koji se nalaze u RESTBAR web shopu su artikli koji se uglavnom nalaze na skladištu i spremni su za isporuku te je raspoloživost istih navedena uz svaki proizvod.  Ažuriranje zaliha obavlja se jednom dnevno, pa stoga ipak postoji mogućnost da neki od traženih artikla nije dostupan. Ukoliko se dogodi da ste naručili artikl koji nije dostupan na skladištu, obavijestit ćemo vas e-mailom. 

Koje vrste plaćanja postoje prilikom kupovine u RESTBAR web shopu? 

Prilikom kupovine u RESTBAR web shopu plaćanje se vrši putem kreditnih kartica American Express, Diners, MasterCard ili Visa. Na American Express i Diners kartice moguća je kupnja do 6 rata.

 

                             

Koliko treba vremena da dobijem svoju narudžbinu?

Hrvatska: rok isporuke za mesta u RH je 5 radnih dana od potvrđene porudžbine i primljene uplate

Inostranstvo: Roba koja je raspoloživa za isporuku, unutar 5 radnih dana ide na otpremu preko kompanije partnera Gebruder Veiss, a rokovi isporuke za inostranstvo zavise o kurirskoj službi te o carinskim i špediterskim procedurama (za zemlje koje nisu članice EU) te taj rok ne bi trebao biti duži od 20-25 radnih dana.

Za robu koja nije raspoloživa za isporuku Prodavac i Kupac će međusobnom komunikacijom dogovoriti najkraći mogući rok isporuke!

Kako se vrši otprema?

Hrvatska i inostranstvo: Isporuka robe se vrši uslugom dostave putem kompanije Gebruder Veiss doo Zagreb

Da li je naručivanje preko RESTBAR veb shopa sigurno?

Da, naručivanje preko RESTBAR veb shopa je maksimalno sigurno jer se deo gde se upisuju Vaši lični podaci i podaci sa kreditnih kartica odvija preko sigurnog servera "securiti server" te niko (uključujući i nas) nema informaciju o Vašim (tajnim) podacima kreditnih kartica. Uslugu bezbednog Internet poslovanja obezbeđuje T-Com Pay Vay.